Otvoren novi pogon u fabrici "Modital Pompea"

Bez autora
Jul 08 2011

Potpredsednik Vlade Republike Srbije za privredu i regionalni razvoj Verica Kalanović danas je prisustvovala svečanom otvaranju novog pogona farbare u fabrici kompanije "Modital Pompea" u Zrenjaninu. Ova kompanija je iz budžeta Srbije dobila 1,9 miliona evra bespovratnih sredstava za podsticaj direktnih investicija, što će doprineti otvaranju 500 novih radnih mesta u Zrenjaninu i Brusu. Ukupna vrednost investicije te kompanije u Srbiji iznosi približno 20 miliona evra. Cilj kompanije "Modital Pompea" je da u pogonima u Srbiji ostvari godišnju proizvodnju od tri miliona komada donjeg rublja, kao i da deo proizvodnje iz Kine preseli u Srbiju. U zrenjaninskom “Moditalu”, čiji je stopostotni vlasnik “Pompea”, zaposleno je ukupno 370 radnika, dok je u danas otvorenom pogonu farbare posao dobilo 70 radnika, a najavljeno je da će biti zaposleno još 80 radnika.

Otvoren novi pogon u fabrici "Modital Pompea"Potpredsednik Vlade Republike Srbije za privredu i regionalni razvoj Verica Kalanović danas je prisustvovala svečanom otvaranju novog pogona farbare u fabrici kompanije "Modital Pompea" u Zrenjaninu.

Ova kompanija je iz budžeta Srbije dobila 1,9 miliona evra bespovratnih sredstava za podsticaj direktnih investicija, što će doprineti otvaranju 500 novih radnih mesta u Zrenjaninu i Brusu. Ukupna vrednost investicije te kompanije u Srbiji iznosi približno 20 miliona evra.

Cilj kompanije "Modital Pompea" je da u pogonima u Srbiji ostvari godišnju proizvodnju od tri miliona komada donjeg rublja, kao i da deo proizvodnje iz Kine preseli u Srbiju.

U zrenjaninskom “Moditalu”, čiji je stopostotni vlasnik “Pompea”, zaposleno je ukupno 370 radnika, dok je u danas otvorenom pogonu farbare posao dobilo 70 radnika, a najavljeno je da će biti zaposleno još 80 radnika.

"Pompea" posluje u 50 zemalja, ima ukupno 1.500 radnika, od kojih je 900 u Srbiji, a najviše u Brusu i Zrenjaninu.

"Modital Pompea" obezbeđuje 50 posto ukupnih kapaciteta matične italijanske kompanije, a roba proizvedena u Srbiji namenjena je tržištu Italije, Rusije i ostalih istočnoevropskih zemalja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik